Biologisch rundvlees-vraag
Tegenwoordig is de consument zich steeds bewuster over zijn voedingspatroon. De toenemende zorg over de toestand van de natuur, het milieu en de achteruitgang van de voedselkwaliteit. Wij juichen deze trend toe, echter door minder vraag naar biologisch rundvlees zijn wij sinds 2024 niet meer gecertificeerd door Skal Biocontrole.
Biologisch
Tegenwoordig is de consument zich steeds bewuster over zijn voedingspatroon. De toenemende zorg over de toestand van de natuur, het milieu en de achteruitgang van de voedselkwaliteit. Wij juichen deze trend toe, echter door minder vraag naar biologisch rundvlees zijn wij sinds 2024 niet meer biologisch gecertificeerd.
Kwaliteitswaarborging
Wij bewerken onze rundvleesproducten op een bewuste wijze. Een goed en sluitend kwaliteitssysteem is hierbij van groot belang. Ons bedrijf is Global Red Meat-Standard (GRMS) gecertificeerd, erkend door de Global Food Safety Initiative (GFSI). Een standaard met dierenwelzijn hoog in het vaandel.
Behalve de jaarlijkse controles door externe gecertificeerde partijen, controleren ook onze afnemers ons bedrijf.
Traceerbaarheid
Door middel van traceerbaarheid kan de productbatch en zijn geschiedenis achterhaald worden. Belangrijk bij eventuele recalls. De traceerbaarheid is gegarandeerd en wordt meerdere keren per jaar getoetst door externe partijen. Tevens voert onze kwaliteitsdienst interne test-recalls uit om ons eigen systeem te controleren.
Om de veiligheid te waarborgen, is het belangrijk te weten waar een dier of het vlees vandaan komt. De rundvleessector legt deze informatie vast in het Identificatie & Registratie-systeem (I&R). Hierin staat aangegeven waar een dier geboren is, waar het is opgegroeid of wanneer het is verplaatst. Belangrijke informatie voor van boer tot consument.
Traceerbaarheid
Door middel van traceerbaarheid kan de productbatch en zijn geschiedenis achterhaald worden. Belangrijk bij eventuele recalls. De traceerbaarheid is gegarandeerd en wordt meerdere keren per jaar getoetst door externe partijen. Tevens voert onze kwaliteitsdienst interne test-recalls uit om ons eigen systeem te controleren.
Om de veiligheid te waarborgen, is het belangrijk te weten waar een dier of het vlees vandaan komt. De rundvleessector legt deze informatie vast in het Identificatie & Registratie-systeem (I&R). Hierin staat aangegeven waar een dier geboren is, waar het is opgegroeid of wanneer het is verplaatst. Belangrijke informatie voor van boer tot consument.