Ons verhaal
Kouwenhoven Vlees, opgericht in 1969 door Theo & Henny, is een familiebedrijf met een lange traditie in het rundvlees. Dagelijks ging Theo met zijn bus, bijl en mes de vleesmarkt op. Altijd zijn woord nagekomen, waardoor het bedrijf groeide.
Het bedrijf heeft naamsbekendheid opgebouwd in de vleeswereld met de eigen inkoop van de runderen en verkoop van het rundvlees. Na jarenlang gehuisvestigd te zijn in Amsterdam is het bedrijf sinds 2017 gevestigd in Almere.
Eric, de huidige directeur, heeft de met de paplepel in gegoten passie van zijn vader voortgezet. Een overdracht van vader op zoon: een betere leermeester kon Eric zich niet wensen.
Helaas is Theo niet meer in ons midden. Ook al werd hij iets ouder, de passie voor het vak was er tot op zijn laatste dag. Zijn passie voor het rundvlees leeft voort binnen ons team. Hij lijkt soms zover weg, maar is toch elke dag nog zo dichtbij.
Kwaliteit
Al meer dan 55 jaar kwaliteit en service. Met ruim 35 medewerkers verwerken wij wekelijks 300 runderen. Na slachting in verschillende slachthuizen worden de runderen verwerkt in het luxe segment. Van klasse R tot E.
Wij garanderen een constante vleeskwaliteit met onze eigen inkoop en de nauwe samenwerking met de mesters. De rassen Verbeterd Rood-Bont, Limousin, Blonde d’Aquitaine en de MRIJ runderen worden door ons verwerkt.
De snitten, de totale manier van het kant-snijden van het rund, worden naar de wens van de klant ingevuld tot en met de 4e snit. Wij leveren wereldwijd aan horeca-toeleveranciers, retail, snack- en vleeswarenindustrie. Onze producten worden niet alleen in Nederland, maar ook in België, Denemarken, Frankrijk, Italië en zelfs in Japan verkocht.
Onze runderen lopen het grootste deel van het jaar in de wei, maar grazen ook in natuurgebieden. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen op een dik bed van stro, waar ze voldoende ruimte hebben om te liggen en te lopen, met veel frisse lucht. De runderen worden gevoerd met granen, kuilgras en hooi.
Geen kwantiteit maar kwaliteit!
Kwaliteit
Al meer dan 55 jaar kwaliteit en service. Met ruim 35 medewerkers verwerken wij wekelijks 300 runderen. Na slachting in verschillende slachthuizen worden de runderen verwerkt in het luxe segment. Van klasse R tot E.
Wij garanderen een constante vleeskwaliteit met onze eigen inkoop en nauwe samenwerking met de mesters. De rassen Verbeterd Rood-Bont, Limousin, Blonde d’Aquitaine en de MRIJ runderen worden door ons verwerkt.
De snitten, de totale manier van het kant-snijden van het rund, worden naar de wens van de klant ingevuld tot en met de 4e snit. Wij leveren wereldwijd aan horeca-toeleveranciers, retail, snack- en vleeswarenindustrie. Onze producten worden niet alleen in Nederland, maar ook in België, Denemarken, Frankrijk, Italië en zelfs in Japan verkocht.
De runderen lopen het grootste deel van het jaar in de wei, maar grazen ook in natuurgebieden. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen op een dik bed van stro, waar ze voldoende ruimte hebben om te liggen en te lopen, met veel frisse lucht. De runderen worden gevoerd met granen, kuilgras en hooi.
Geen kwantiteit maar kwaliteit!
Duurzaamheid
Functionaliteit en esthetisch zijn belangrijke uitgangspunten geweest bij de bouw van ons nieuwe bedrijfspand. Zoals ons parkeerdek voor de medewerkers: een zeer effectieve en efficiënte oplossing. Maar ook aan duurzaamheid is gedacht. De warmte die vrijkomt van de vriescel voorziet het gebouw in eigen warmtebehoefte. Aansluiting aan de stadsverwarming is hiermee overbodig.
Met trots een duurzaam ontwikkeld pand met veel daglicht, waar dagelijks met plezier wordt gewerkt. Een bedrijf van nu, klaar voor de toekomst.