traditie

vakmanschap

twee generaties

Ouderwetse kwaliteit voor moderne producten

In 1969 zijn Theo & Henny Kouwenhoven met Kouwenhoven Vlees begonnen. Dagelijks ging Theo met zijn busje, bijl en mes de vleesmarkt op.
Door zich altijd aan afspraken te houden, groeide de zaak en al snel werden de eerste medewerkers aangenomen.

Website.oude abattoirIn de loop van de tijd kwamen er ook meer familieleden in de zaak werken, waaronder broers en zwagers. Kouwenhoven Vlees werd een echt familiebedrijf. De naam “Kouwenhoven Vlees” is vooral bekend geworden en gewaardeerd in de vleeswereld doordat de runderen zelf uitgezocht en zelf verkocht worden. In 1984 moest er een grote stap gemaakt worden: er werd een nieuw slachthuis gebouwd in Amsterdam op het huidige Food Center aan de Jan van Galenstraat, met een aangesloten eigen uit-snijderij. In 2017 is het bedrijf verhuisd naar Almere.

standbeeldHet bedrijf is blijven groeien en ook de kinderen Eric en Carin werken bij Kouwenhoven Vlees. Na een stage in Denemarken is Eric in 1997 begonnen met het overnemen van Kouwenhoven Vlees. Een overdracht van vader op zoon: een beter leermeester kon Eric zich niet wensen.

Helaas is Theo sinds 2013 niet meer in ons midden. Ook al werd hij iets ouder, de passie voor het vak was er tot op zijn laatste dag.
Zijn passie voor het rundvlees leeft voort binnen Kouwenhoven Vlees. Hij lijkt soms zover weg, maar is toch elke dag nog zo dichtbij.